15 Tips för att undvika fot smärta i högklackade skor

 

574995_15321826-225x300

Det är OK att bära höga klackar. Faktum är skor med minst en tum klack rekommenderas för personer med flatfeet, stram kalvar och arch smärta. Men, när höjden på hälen än 1,5 ”, den kraft som överförs till trampdynan ökar kraftigt. Vanliga problem som utvecklas eller förvärras som ett resultat av långsiktigt slitage på höga klackar inkluderar liktornar, hammartå, kalv kontraktion (vilket kan leda till Achilles tendinit) och boll av mul smärta, inklusive metatarsalgia, Sesamoiditis och neurom För att undvika eller minimera dessa problem, följ dessa enkla steg.:

1.För vardags, sticka med 1-1,5 tums klack.
2.Save de 3 ”och högre klackar för enstaka middagar och evenemang.
3.Don inte bära samma klackar varje dag. Rotera dina skor, klädd i olika stilar och olika klackhöjder varje dag.
4.Choose ett bredare klack med högre klackar. Ett bredare, tjockare häl kommer att lägga stabilitet i skon och bidra till att upprätthålla balansen.
5.Vid höga klackar, väljer skor med tjockare remmar. Även strappy höga klackar kan gå bra med en viss outfits, det mindre material på skon, desto mindre stöd har du som kan leda till problem med balansen.
6.Make säker skon passar bra. Om du måste över dra åt en rem eftersom foten glider ut ur skon, då skorna är för stora. Om tårna är trångt i skon innan du stå och gå, skorna är för små.
7.Choose högklackade sandaler med ryggband. Högklackade sandaler utan ryggband är ett recept för katastrof. Det finns mycket lite material för att hålla foten på skon och potentialen för en nedgång är mycket större.
8.Make säker på foten passar bra i hälen. I höga klackar, kommer foten glider framåt. Ju större klackhöjd, desto större chans för foten att glida framåt. En sko med en mer smal klack kommer att erbjuda en bättre passform vid hälen. Detta ger stabilitet och hjälper till att förhindra att foten glider framåt.
9.Avoid högklackade skor med en brant sluttning. Vissa höga klackar har en kraftig nedgång från hälen till tån området. Ju brantare denna lutning, desto mindre kontakt med bågen och mindre stabilitet och stöd. Ju mer gradvis lutning, desto bättre passform.
10.Massage foten efter en dag eller kväll i höga klackar. För arch smärta, rulla foten över en frusen sportvattenflaska.
11.Stretch både foten och vaden efter att bära höga klackar. Att sträcka bågen, vila foten på motsatt knä och dra tårna tillbaka.
12.Wear låg klack skor runt huset. Byt skor när du kommer hem och tillbringa kvällen utan klackar på. Detta gör att din fot för att anpassa sig till den plana ytan och hjälper till att hålla din kalv utsträckt ..
13.Try sulor i dina höga klackar. Forskning har visat att skor skär avsedda för högklackade skor förbättra komforten och minskar kraften och trycket på trampdynan.
14.Use metatarsal kuddar under trampdynan. Placera en tunn dyna i skon vid ytan under trampdynan för att lägga kudde och stötdämpning.
15.Don ‘t ignorera fotproblem. Om foten smärta börjar utvecklas, kontakta läkare omedelbart.

Posted in Vanliga

Permalink

Comments are closed.