Maskin Brodyr på jackor

properAv alla de olika bärbara objekt som kan broderat, skulle jackor verkar vara det lättaste. När de flesta av tänker på jackor i form av broderier, stora områden för hela ryggen och vänster bröst mönster kommer att tänka på. Vad många av oss ofta glömmer är de små curveballs kläder tillverkare lägger in i sina konstruktioner såsom motveck och sömmar i ryggen. Mode framåt stilar kan ha saker som raglanärm som kan kasta bort designen placering eftersom de saknar riktlinjer för en axelsömmen.

Ett säkert sätt att börja med en jacka som är lämplig för broderi är att fokusera på att arbeta med stilar som ger minst antal huvudvärk. Därför göra en del forskning om de senaste trenderna. Dessutom börjar med en maskin som är i top notch skick, med färska barr och spolar. Nedan är de andra grundläggande element för att tänka på i din strävan efter problemfri jacka broderi.

Att välja en båge

Det bästa valet i tunnband för jackor är den dubbel höga bågen. Denna bågen är längre än den genomsnittliga bågen så erbjuder mer hållkraft. Du kan svepa bågen med vita blommor band, gasbindor, twill band eller kantbandet för att förhindra hoop varumärken och bidra till att ge bästa passform. Mjukpapper, underlag eller vaxat papper kan också användas. Hoop dessa material ovanpå jackan, skär sedan ett fönster för broderiet. Ett tunt lager av skum under tejpen kan också hjälpa till. Men undvika att maskeringstejp eftersom det tenderar att vara klibbig och lämnar en rest på jacka och tunnband. När du väljer dina bågar, kom ihåg att ovala fälgar håller bättre hela vägen runt än gör fyrkantiga bågar med ovala hörn. Den ”fyrkantig oval” håller bättre i hörnen än på sidor, topp och botten.

Needles

Storleken och typen av nål kommer att bero på det tyg av jackan. Skinnjackor kräver en 80/12 skarpa. (Kilformad ”läder” nålar tenderar att göra mer skada än nytta.) Använd denna samma vass nål på poplin och andra bomullsliknande jackor. Använd en 70/10 eller 80/12 ljus kulspetspenna på nylon windbreakers och en 75/11 fin kulspetspenna på satin och Oxford nylonstrumpor för att undvika körningar i tyget. Tunga ull jackor, duk och jeansjackor kräver en starkare vass nål. Corduroy maskor väl med antingen kulspetspenna eller vass. Kom ihåg att kulspetspenna nålar knuffa tyget ur vägen för att placera sömmen, medan vassa skär genom tyget. En bra tumregel är att använda samma storlek nål för att brodera som du skulle sy sömmarna av jacka i monteringen.

När det gäller tråd, är polyester ett bra val för broderi på jackor som utsätts för väder och kustklimat. Var noga med att inkludera tvätt och kemtvätt instruktioner med din färdiga produkten. Överväga att välja en stor ögon nål när du arbetar med metalliska och andra tunga specialtrådar

Placering av designen

Håll en rak kant över jackan tillbaka från sidsömmen till sidsömmen på botten av ärmarna. Markera en vågrät rak linje, sedan dubbelkolla detta med ett mått från botten av jackan till samma linje. Jackets inte alltid hopsydda rak. Mät den raka linjen och klyftan i halv att finna centrum av manteln. Placera en vertikal linje genom den horisontella linjen vid denna punkt. Skärningspunkten mellan de två linjerna kommer att bli centrum. Om du roterar mönstret för att sy upp och ned eller åt sidan, ta hänsyn till detta vid mätning och senare när hooping. Använd krita försvinnande bläck pennor eller tvål för att markera dina kläder. Undvik att använda nålar. Maskeringstejp finns i tunna strimlor på grafik och konst butiker. Det är lätt att ta bort och lämnar inga märken. Bredare maskeringstejp, dock kan lämna rester.

Centre designen åtta inches ner från baksidan av kragen är ett bra ställe att börja, och bör fungera med de flesta jackor. Små storlekar kan göra bättre på sex inches; mycket stora sådana kan hamna på 10 inches. Det bästa av designen skulle falla om 2? inches ner från kragen av jackan. Men kom ihåg att detta kommer att förändras om jackan har en huva. Sedan kommer det att vara nödvändigt att placera konstruktionen under huven.

Det bästa sättet att avgöra mittpunkten av designen är att ha någon prova jackan på, eller satsa på en skyltdocka. Nåla en skiss av designen eller ett sy-out på baksidan, och se till att inkludera bokstäver och grafik för att bestämma storlek och placering. Vänster eller höger bröst mönster ska centreras 3-4 inches från kanten av jackan och sex till åtta ner från där kragen och jackan kroppen skär. När du broderar på jackor med tryckknappar eller knappar, använd den andra snäpp eller knapp som guide.

Var noga med att inte placera designen för nära hylsan sidan av jackan. Designer är inte att vara centrerad på vänstra bröstet. Den korrekta placeringen är närmare sprund än till hylsan. I mitten av en hylsa design bör falla 3-4 inches under axelsömmen av hylsan. När du placerar en design på ärmen av en raglan stil jacka, markera placeringen med hjälp av en levande modell eller en skyltdocka.
stommar

Komplexiteten i en konstruktion är ofta den viktigaste faktorn när man väljer ett underlag för broderi. Sy intensiva mönster kan behöva den extra stabilitet uppbackning ger. Även jackor gjorda av tyger som poplin och satin (som annars kanske inte ropa för ett underlag) kan dra nytta av dess användning, särskilt om mönstret är komplext. Överväg att fästa stöd till jackan med spray lim innan hooping att öka stabiliteten. Bifoga en bit ljus cut-away stöd-eller till och med bak-away-till en satin jacka kan hålla jackan bättre när du syr, vilket möjliggör god registrering i din design. Och, om du skulle behöva ta bort stygn, kan närvaron av en uppbackning göra ditt jobb lättare och säkrare. Baksida kan också förhindra rester från belagda duk tyger från regnar ner i spolen huset.

De flesta mantelmaterial inte kräver toppning. Undantaget kan vara manchester eller fleecejacka där användningen av en toppning kan tämja luddet av fleece och förhindra stygnen hamnar i dalarna i manchester. Användningen av underlag gör ett bättre jobb än toppning för utmanande tyger-och som en extra fördel, inte tvätta bort.

Fästa teknik

När hooping, speciellt stora eller skrymmande föremål, börja från ”fasta” sidan av vingskruven och resa runt bågen till den ”fria änden.” Använd hälarna på händerna för att lindra stress på dina fingrar och handleder. När hooping platt på ett bord, se till att det inte finns någonting mellan bågen och bordet. Om det krävs någon justering, hålla så mycket av den övre bågen på plats när du kan medan du justerar. Detta hindrar plagget från poppar ut ur bågen.

Se alltid till att jackan fodret är jämn, och dubbelkolla för att fastställa att det yttre skalet och fodret är ännu. Turning ärmarna insidan ut kan hjälpa till med hooping en fodrad jacka.

Hooping för löst kan orsaka rynka, för hårt kan orsaka tyg brinna. Det kan också sträcka tyget får det att ”fjädra tillbaka” när unhooped, vilket innebär mer rynka. Tips för att förebygga rynka inkluderar lätta på spänningen övre och nedre, med hjälp riva bort om bokstäver är att fylla, genom att använda mellan vikt cutaway om bokstäver eller design är satinsöm. Justera hoops innan hooping plagget och inte dra eller sträcka ut tyget efter att den broderbågen. Pucke finns en risk när sy på satin, och den lättare vikten av satin, desto större risk för rynkor. Du kommer att få bästa resultat när lastrummet är fast. Om du kan flytta satin runt i bågen, kommer det att röra sig när du syr.

En lätt pressning eller ångbehandling av den yta som skall broderas kan förbättra resultat och säkerställa att fodret och manteln är uppradade fullständigt. Medan du kontrollerar att se till att dina spolar är fulla, är det en god idé att kontrollera att ingen del av jackan dubblas upp under bågen. Och se till att du inte syr fickor stängda, speciellt inre sådana.

Fästa manteln upp-och-ned och reversera design är ett bra sätt att hålla huvuddelen av manteln bort från nålarna. Se till att armarna på jackan är ur vägen för alla sömmar innan du börjar. Använd klädnypor, bulldog klipp, quiltning klipp eller ens stora hårspännen. Se till att du bära upp vikten av jackan under broderi för att förhindra att tyget glider ut ur bågen, och för att säkerställa god registreringen. Broder jackor på bordsskivan i stället för i det rörformade läget kan förhindra vikten av manteln hämmar jobbet. Kontrollera också att se till att materialet är platt mot halsplattan. Om du kan pressa ner tyget, pressarfoten kommer också, och detta kan leda till flaggning. Flaggning kan orsaka sy problem och dålig registrering.

Det är ingen tvekan om det, kan broderi på jackor förvandla vanliga bitar i konst när utsmyckad med färgglada sömmar. Men de är inte bitar av kakan! Man måste vara försiktig varje steg på vägen, om din destination är av hög kvalitet, problemfri jacka broderi.

Posted in Mode

Permalink

Comments are closed.